Grupul olandez ING vinde divizia de leasing operational si fleet management ING Car Lease catre BMW pentru 700 milioane de euro in cash, consolidandu-si astfel capitalul cu 530 milioane euro, in cadrul programului de eficientizare si simplificare a afacerilor.

Valoarea include pretul de 637 milioane euro al activului vandut si o compensatie suplimentara aferenta profiturilor estimate ale diviziei pana la finalizarea tranzactiei, se arata intr-un comunicat transmis de ING.

Tranzactia va consolida rata capitalului de rant intai a ING cu 0,17 puncte procentuale, fata de nivelul de 10,01% raportat la 31 martie 2011.

"Vanzarea ING Car Lease va rezulta intr-un rezultat net de aproximativ 335 milioane euro si in eliberarea de capital de 530 milioane euro", se spune in comunicatul citat de Mediafax.

ING Car Lease are operatiuni in domeniul leasingului operational si managementul flotelor auto in opt tari din Europa, cu 240.000 de vehicule administrate si pozitii intre primii zece jucatori de pe fiecare piata.
Compania avea la finele anului trecut circa 1.200 de angajati.

BMW are activitati in domeniul managementului flotelor auto prin intermediul diviziei Alphabet, care are circa 750 de angajati si ofera servicii de consultanta, finantare si gestionare catre peste 12.000 de clienti. Alphabet administreaza peste 300.000 de autovehicule in 14 tari.

ING anticipeaza finalizarea tranzactiei in trimestrul al patrulea, dupa obtinerea avizelor necesare din partea autoritatilor.

Celelalte operatiuni de leasing si factoring ale grupului olandez, precum ING Lease si ING Commercial Finance, nu sunt afectate de aceasta tranzactie, se mai spune in comunicat.

Grupul ING are operatiuni si in Romania, pe piata fondurilor de pensii si asigurarilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Arval Romania: In 3-5 ani masinile electrice vor fi mainstream
Setari Cookie-uri