Ministerul elen de Finante va intensifica eforturile de recuperare a impozitelor restante si penalitatilor aferente, de la populatie si firme, in valoare totala de circa 41 de miliarde de euro, pentru a majora veniturile bugetare si a putea reduce astfel deficitul public, transmite Reuters, potrivit Mediafax.
Autoritatile de la Atena trebuie sa respecte tintele bugetare stabilite de creditorii internationali, aceasta fiind o conditie majora pentru continuarea finantarii.

Veniturile bugetare au scazut in prima jumatate a anului, astfel incat imbunatatirea colectarii taxelor este esentiala.

Dintr-un total de 900.000 de cazuri de arierate fiscale, eforturile de colectare se vor concentra pe 14.700, fiecare in valoare de peste 150.000 de euro, respectiv un total de 37 de miliarde de euro, suma echivalenta cu circa 11% din datoria tarii.

Din aceste 14.700 de cazuri, 6.500 implica persoane fizice si 8.200 de entitati cu personalitate juridica.
"Ordinul ministerului este de a concentra efortul de colectare pe cei care datoreaza peste 150.000 de euro", a aratat ministrul de Finante, Evangelos Venizelos.

El a precizat ca unele dintre arierate implica persoane decedate sau firme care s-au declarat in faliment.
Chiar si asa, vor ramane circa 10.000 de cazuri care vor fi verificate.

Alte 716.000 de cazuri implica datorii de pana la 3.000 de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri