Comerciantii din orasul de granita Edirne, de exemplu, tin evidenta "pe caiet" si folosesc cateodata angajamente scrise de plata.
Majoritatea vizitatorilor din orasele de granita din Grecia cumpara mai ales baclava, paine si haine in Edirne, unde frecventeaza bazarul organizat in zilele de vineri.

Magazinele le permit grecilor sa cumpere bunuri pe baza de incredere, a declarat Erdem Erisgen, seful unei asociatii locale a comerciantilor.

"Grecii sunt oameni cinstiti. Cateodata le dam bunuri fara sa cerem nici macar un angajament scris. Aduc banii la timp", a spus Erisgen.
Unul dintre micii comercianti din Edirne, Kenan Yakar, este de acord cu afirmatia ca grecii isi onoreaza datoriile.

Citeste si:

"Prietenii nostri greci trec printr-o perioada mai grea. In trecut le era bine. Daca nu pot plati tot le trecem datoria in registrele noastre. Inainte de criza cheltuiau mult. Acum se targuiesc cu noi. Sper ca economia Greciei sa-si revina rapid. Ar fi bine pentru noi", a spus el.

Grecia trece printr-o recesiune economica prelungita, agravata de masurile de austeriatate impuse pentru primirea unui pachet de ajutor financiar extern. Sattul elen a trebuit sa ceara sprijinul Uniunii Europene si Fondului Monetar International anul trecut, dupa ce nu si-a mai putut plati datoriile.