Presedintele Consiliului European Herman Van Rompuy (foto) a convocat o reuniune de urgenta a oficialilor la varf din UE pentru a discuta despre pregatirea celui de-al doilea pachet de ajutor extern pentru Grecia si ingrijorarile privind presiunile pietelor financiare asupra Italiei, noteaza Mediafax.

La reuniune au fost invitati presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, presedintele Eurogroup, Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si comisarul pentru Economie si Afaceri Monetare, Olli Rehn, au declarat surse apropiate situiatiei pentru Reuters.

Discutiile vor viza blocajul intervenit in proiectul privind implicarea sectorului privat intr-un al doilea pachet de ajutor financiar pentru Grecia, dar si ingrijorarea in crestere referitoare la Italia, dupa ce vineri a fost inregistrata o vanzare masiva de active italiene.

Intalnirea oficialilor europeni va incerca sa asigure un consens printre politicieni inainte de o intalnire a ministrilor de Finante din zona euro, programata tot pentru luni, la care urmeaza sa se discute situatia Greciei si rezultatele testelor de stres din sectorul bancar european.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Basescu este la Berlin pentru a discuta despre somajul tinerilor