Wulff a afirmat, intr-un interviu pentru televiziunea germana ZDF, ca este nevoie de "un concept complet" pentru a solutiona criza din zona euro, informeaza Mediafax.

"Nu poate fi ceva care va fi suficient pentru o perioada de trei luni, ci trebuie sa ofere solutii pentru problema astfel incat sa acopere urmatorii 10-15 ani. Si Grecia va avea nevoie de mult mai mult timp decat sunt capabili multi europeni sa admita", a aratat oficialul.

El a adaugat ca bancile si agentiile de rating trebuie sa raspunda in mai mare masura pentru rolul jucat in criza datoriilor de stat din Europa.

Citeste si:

Wulff a aratat ca bancile si agentiile de rating "isi joaca jocul si castiga tot mai multi bani, dar nu iau parte in mod adecvat la rezolvarea problemei", situatie calificata drept inacceptabila de presedintele german.

Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a convocat pentru luni dimineata o reuniune de urgenta a liderilor europeni pentru discutii despre criza datoriilor de stat din zona euro, pe fondul temerilor ca turbulentele ar putea cuprinde Italia.