Guvernul elen l-a desemnat pe directorul general al Eurobank Equities, Costas Mitropoulos, drept sef al agentiei de privatizare care va vinde active si proprietati ale statului in valoare de zeci de miliarde de euro pentru a reduce datoria publica, transmite Reuters.

Ministrul Finantelor, Evangelos Venizelos, l-a propus totodata pe Yannis Koukiadis, profesor de drept, fost ministru si parlamentar european, drept presedinte al Consiliului de Administratie al agentiei, informeaza Mediafax.

Propunerile au fost trimise Parlamentului spre avizare.

Mitropoulos este in prezent seful diviziei de investitii a EFG Eurobank, a doua mare banca elena, prezenta si in Romania prin Bancpost si mai multe firme specializate in servicii financiare.

Institutiile financiare internationale fac presiuni asupra Atenei pentru a accelera privatizarile. Guvernul s-a angajat sa vanda active si proprietati de 50 miliarde euro pana in 2015 pentru a-si plati din datorii.

Pentru acest an, guvernul tinteste atragerea a 5 miliarde euro din privatizari.

UE si FMI au cerut Greciei sa numeasca o conducere independenta la agentia de privatizari, care sa fie sfatuita de o comsiei de consilieri cu expertiza tehnica si experienta internationala.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cutremur cu magnitudinea de 5,1 grade, intr-o insula greceasca