Pretul petrolului Brent a scazut cu peste un dolar, la sub 117 dolari pe baril, din cauza temerilor privind criza datoriilor de stat din zona euro si scaderea importurilor de titei ale Chinei, transmite Reuters.
Dupa datele dezamagitoare de vineri privind numarul angajatilor din SUA, investitorii sunt in alerta privind intalnirea de urgenta a liderilor europeni convocata luni pe fondul semnalelor ca criza s-ar putea extinde catre Italia, informeaza Mediafax.

Pretul petrolului Brent a coborat cu 1,42 dolari, la 116,91 dolari pe baril, in timp ce referinta de pe piata mericana a scazut cu 1,31 dolari, la 94,89 dolari pe baril.

Si aprecierea dolarului in raport cu euro afecteaza pretul petrolului. Moneda europeana a coborat luni cu 1% fata de dolar, din cauza temerilor legate de criza datoriilor de stat.

Apetitul investitorilor pentru petrol a fost afectat si de scaderea cu 11,5% a importurilor de titei ale Chinei in luna iunie, la minmul ultimelor opt luni, evolutie care a generat temeri legate de scaderea cererii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri