Mai mult, Jocurile Olimpice organizate la Londra in 2012 vor genera un stimul total de 5,1 miliarde de lire sterline pentru economia britanica pana in 2015. Acest stimulent reprezinta aproximativ 3,5% din cresterea totala estimata a economiei in perioada 2013 – 2015.

"Economia va beneficia in cele trei saptamani intense dintre ceremoniile de deschidere si incheiere ale Jocurilor Olimpice de o crestere a cheltuielilor cu 621 milioane lire, iar in perioada Jocurilor Paralimpice de o majorare a cheltuielilor de 129 milioane lire", potrivit studiului Visa.

Cheltuielile de consum vor creste, cumulat, cu 750 milioane de lire sterline, iar castigurile economice ale Marii Britanii vor fi generate in principal de afluxul mare de turisti. Cheltuielile totale realizate de turisti in perioada Jocurilor Olimpice sunt estimate la 709 milioane lire sterline.

„Conform raportului, Marea Britanie va beneficia de un impact economic pozitiv imediat ca urmare a creşterii semnificative a cheltuielilor de consum in perioada Jocurilor Olimpice si Paralimpice. Asa cum s-a intamplat in timpul Cupei Mondiale, consumatorii britanici vor determina cresterea vanzarilor din supermarketuri cu 80 milioane GBP, Marea Britanie confirmandu-si reputatia de natiune formata din fani ai sportului”, a declarat Marc O’Brien, director executiv in cadrul Visa UK.

Citeste si:

Raportul porneste de la datele istorice privind cheltuielile efectuate de detinatorii de carduri Visa la Jocurile Olimpice si Paralimpice de Iarna din Torino 2006, Jocurile Olimpice si Paralimpice din Beijing 2008, Jocurile Olimpice si Paralimpice de Iarna Vancouver 2010, Cupa Mondiala FIFA™ 2010, precum si de la o analiza detaliata a altor date economice existente referitoare la Jocurile Olimpice si Paralimpice anterioare.

Potrivit Visa, castigul economic obtinut de Marea Britanie va fi un record in istoria Jocurilor Olimpice.

In Europa, sunt peste 430 milioane carduri Visa de debit, credit si business. La sfarsitul anului incheiat in martie 2011, cardurile Visa au fost utilizate pentru plati si retrageri de numerar evaluate la 1,6 mii de miliarde de euro. 12,5% din cheltuielile din Europa au fost facute cu un card Visa si peste 70% din aceste tranzactii au fost realizate pe carduri Visa de debit.