Tranzactia face parte dintr-un program de reducere a datoriilor Lafarge cu 2 miliarde euro, care prevede vanzarea de active in valoare de cel putin 750 milioane euro.

Lafarge este prezent in Romania pe numeroase segmente ale pietei materialelor de constructii. Activitatile Lafarge in Romania sunt structurare in trei divizii, de ciment, cu ponderea cea mai mare in totalul vanzarilor, agregate-betoane si gips-carton.

Datoriile Lafarge au crescut puternic in 2007, dupa preluarea grupului egiptean Orascom Cement pentru 8,8 miliarde euro.

Printre masurile din programul de reducere a datoriilor se mai numara scaderea dividendelor si alte taieri de costuri financiare.

Citeste si:

Lafarge negociaza vanzarea operatiunilor de gips din Europa si America Latina in exclusivitate cu Etex, iar directorul general al grupului francez, Bruno Lafont, a declarat joi ca anticipeaza incheierea tranzactiei inainte de sfarsitul acestui an.

Grupul va combina activele care urmeaza sa fie vandute catre Etex intr-o noua companie, in cadrul careia Lafarge va pastra 20% din actiuni care vor putea fi vandute catre compania belgiana in urmatorii cinci ani.

Divizia de gips, cea mai mica a companiei, a generat anul trecut circa 9% din vanzarile la nivel global, cu venituri de 1,4 miliarde euro si un profit operational de 58 milioane euro.

Lafont a refuzat sa comenteze cu privire la viitorul operatiunilor de gips ale Lafarge din America de Nord, Asia si Australia.