Banca elvetiana este investigata in Statele Unite in cadrul unei anchete mai largi asupra unor banci suspectate ca au ajutat americani sa eludeze fiscul, transmite Mediafax.

Credit Suisse a anuntat ca a primit joi o scrisoare prin care a fost instiintata ca este anchetata de Departamentul de Justitie in legatura cu serviciile transfrontaliere de investment banking furnizate unor cetateni americani.

In 2009, banca elvetiana UBS a platit o amenda de 780 de milioane de dolari si a acceptat sa furnizeze informatii referitoare la aproape 5.000 de conturi secrete ale unor cetateni americani, pentru inchiderea unei anchete din SUA in care era acuzata de favorizarea evaziunii fiscale.

Patru actuali si fosti bancheri ai Credit Suisse au fost pusi sub acuzare in februarie pentru ca au ajutat americani sa evite plata impozitelor, dar banca a anuntat atunci ca nu este investigata si coopereaza cu autoritatile.

"In conformitate cu obligatiile legale din Elvetia, vom continua ca cooperam cu autoritatile americane pentru a rezolva aceste probleme", a anuntat vineri Credit Suisse.

Regiuni considerate paradisuri fiscale la nivel mondial au fost supuse unor presiuni puternice in ultimii ani, guvernele incercand sa isi majoreze veniturile afectate de criza financiara, iar tari precum Elvetia au fost nevoite sa coopereze mai mult la combaterea evaziunii fiscale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Elvetia da bani ANAF pentru un proiect de modernizare
Setari Cookie-uri