Germania si-a reiterat opozitia fata de crearea unor obligatiuni comune ale zonei euro, ca solutie a crizei datoriilor suverane, si nu vede justificarea unui summit regional pana nu va exista un program clar de salvare a Greciei, transmite Reuters, citat de Mediafax.

"Suntem impotriva obligatiunilor zonei euro", a declarat Steffen Seibert, purtator de cuvant al guvernului german, reiterand temerile ca obligatiunile nu vor stimula guvernele nationale sa adopte politici bugetare prudente.

Au existat speculatii ca Angela Merkel (foto), cancelarul Germaniei, va fi nevoita sa renunte la opozitie si sa accepte fie restructurarea datoriilor Greciei, fie integrarea fiscala mai mare in zona euro.

Seibert a aratat intr-o conferinta de presa ca in prezent nu exista propuneri legate de Grecia care sa justifice programarea unei intalniri a liderilor din zona euro.

"O intalnire va avea loc atunci cand va fi necesar. In acest moment, nu a fost stabilita o data pentru o astfel de intalnire. Nu este o cursa pentru stabilirea unei date. Lucrul principal este sa progresam in gasirea unui program pentru Grecia", a spus Seibert.

El a mai spus ca Germania are incredere ca liderii americani vor ajunge la un acord referitor la buget, pentru a evita intrarea in incapacitate de plata.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Tesla a reluat tăierea copacilor pentru construcţia uzinei din Germania
Setari Cookie-uri