Economia Marii Britanii va creste in acest an cu 1,4%, potrivit estimarilor unui reputat grup de economisti, care si-au revizuit pentru a doua oara in acest an in sens negativ prognoza privind PIB-ul britanic, din cauza cererii interne scazute si crizei datoriilor de stat, transmite Bloomberg.
Item Club, un grup de prognoza economica finantat de Ernst & Young, si-a revizuit in scadere estimarea privind cresterea economica a Marii Britanii la 1,4% pentru acest an, de la 1,8% in aprilie.
Grupul foloseste acelasi model de prognoza ca si Trezoreria Marii Britanii.

Estimarea privind cresterea economica de anul viitor a fost redusa la 2,2%, de la 2,3%, transmite Mediafax.

Revenirea economica a Marii Britanii nu reuseste sa prinda viteza, din cauza inflatiei care se mentine la dublul tintei Bancii Angliei, reducand in termeni reali veniturile consumatorilor. Totodata, reducerile de cheltuieli efectuate de guvern pentru scaderea deficitului afecteaza de asemenea cererea interna.
Perspectivele exportatorilor raman insa "incurajatoare", noteaza Item Club intr-un raport care va fi prezentat luni.

Presiunile inflationiste "sunt acum atat de intense incat cheltuielile si economiile sunt in scadere simultan", se spune in raport.

"Iar odata cu implementarea taierlor decise de guvern, revenirea economica va depinde in totalitate de exporturi si de cheltuielile din mediul privat", se arata in analiza.

Totodata, Grecia "reprezinta in continuare o amenintare majora pentru sistemul financiar mondial".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri