Guvernele din zona euro analizeaza introducerea unei taxe asupra bancilor ca modalitate de a implica sectorul privat in salvarea Greciei, potrivit cotidianului german Die Welt, citat de Reuters.
"Cu cateva zile inainte de un summit de urgenta la Bruxelles, guvernele celor 17 state din zona euro analizeaza implicarea sectorului privat, prin intermediul unei noi taxe bancare, intr-un viitor program de sprijinire a Greciei. Taxa va fi aplicata si institutiilor financiare din zona euro care nu sunt implicate direct in Grecia", noteaza Die Welt, citand surse diplomatice, informeaza Mediafax.

Publicatia germana nu a furnizat alte detalii, mentionand doar ca taxa bancara ar trebui sa fie introdusa impreuna cu rascumpararea de obligatiuni.

Germania intentioneaza sa aplice din septembrie o taxa bancara, cu venituri estimate la aproximativ un miliard de euro anual.

Totodata, potrivit Die Welt, Fondul Monetar International este nemultumit de modul in care Europa a administreaza criza, iar state influente din cadrul institutiei nu doresc sa mai participe la noi programe financiare pentru statul elen.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri