Bank of America, cea mai mare banca din SUA, a raportat o pierdere de 8,8 miliarde dolari pentru trimestrul al doilea, fata de un profit de 3,1 miliarde dolari in aceeasi perioada a anului trecut, din cauza costurilor unei intelegeri pentru despagubirea investitorilor in obligatiuni ipotecare, scrie Mediafax.

Pierderea neta pe actiune, de 90 de centi, a fost anticipata de analistii consultati de Reuters.

Banca a incheiat un acord amiabil in valoare de 8,3 miliarde de dolari pentru despagubirea investitorilor in obligatiuni garantate prin ipoteci, dupa prabusirea acestora in timpul crizei financiare.

La 29 iunie, Bank of America a anuntat ca va include in datele pe trimestrul al doilea o serie de costuri rezultate din intelegeri amiabile cu investitori privati care au cerut bancii sa rascumpere credite ipotecare neperformante, vandute de banca prin intermediul unor instrumente financiare.

Fara costurile exceptionale, institutia de credit ar fi raportat un profit de 3,7 miliarde de dolari.

Veniturile au scazut puternic, cu 54%, la 13,5 miliarde de dolari, ca urmare a constituirii unui provizion de 14 miliarde de dolari, parte a acordului amiabil referitor la creditele ipotecare. Fara acest provizion, veniturile au totalizat 26,5 miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Filip & Company a asistat oferta de obligatiuni BII de 500 mil. lei