Veniturile Coca-Cola Co au crescut cu 47% in trimestrul al doilea, la 12,7 miliarde de dolari, dupa integrarea operatiunilor de imbuteliere din America de Nord in grup, iar profitul net a crescut cu 18%, la 2,8 miliarde de dolari, usor peste estimarile pietei, transmite Mediafax.

Cel mai mare producator de bauturi racoritoare din lume avea, in aceeasi perioada a anului trecut, un profit de 2,3 miliarde de dolari la venituri de 8,6 miliarde de dolari.

Vanzarile din America de Nord au incetinit in trimestrul al doilea, dar performantele de pe pietele emergente au ridicat rezultatele grupului peste estimarile analistilor.

Directorul general al Coca-Cola, Muhtar Kent, a declarat la CNBC ca revenirea economica este "indecisa", iar consumatorii sunt in continuare "confuzi".

Cererea pentru produse de larg consum, precum bauturile racoritoare, este influentata de situatia economica si de somaj. Cu performante economice inconsistente si un somaj ridicat persistent, piata americana nu ofera producatorilor de bunuri de consum cele mai bune conditii de afaceri.

In primul semestru, veniturile Coca-Cola au crescut cu 44% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, de la 16,2 miliarde de dolari la 23,2 miliarde de dolari, iar profitul net a avansat cu 18%, de la 4 miliarde de dolari la 4,7 miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Disponibilizari masive la Coca-Cola pentru economii de 3 mld. dolari