Pretul petrolului a crescut marti cu circa 2 dolari, datorita deprecierii dolarului si optimismului investitorilor privind cererea, in asteptarea datelor privind stocurilor de titei din Statele Unite, care ar trebui sa fi scazut pentru cea de-a saptea saptamana consecutiv, transmite Mediafax.
Pietele de marfuri au fost sustinute si de cresterile inregistrate pe Wall Street in debutul sedintei bursiere, datorita rezultatelor solide raportate de companii precum IBM si Coca-Cola si datelor favorabile privind piata rezidentiala americana.

Pretul petrolului Brent a crescut cu 1,87 dolari pana in jurul orei 17, iar referinta pietei americane a urcat cu 2,3 dolari, la 98,23 dolari pe baril.

Analistii estimeaza ca stocurile de petrol din SUA au scazut saptamana trecuta cu 1,3 milioane de barili, datorita cresterii activitatii la rafinarii si scaderii importurilor. Ar fi cea de-a saptea saptamana consecutiva de scadere a volumului de titei acumulat in Statele Unite, indicand cresterea cererii.

Dolarul a pierdut teren fata de euro si un cos de valute de referinta, dupa ce moneda unica europeana a recuperat o parte din pierderile de luni, cauzate de temerile privind agravarea crizei datoriilor de stat.

Pretul aurului a atins un nou maxim istoric, de 1.610 dolari pe uncie, dar s-a retras ulterior spre recordul inregistrat luni, de putin peste 1.600 dolari. Aurul si francul elvetian au atins in mod repetat recorduri istorice in ultima perioada, fiind considerate active cu un grad ridicat de siguranta de catre investitorii care incearca sa se adaposteasca de criza datoriilor de stat din zona euro si de divergentele politice de la Washington privind deficitul bugetar si plafonul datoriei de stat a Statelor Unite.

Analistii considera ca si petrolul are de castigat de pe urma reticentei investitorilor fata de active financiare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri