Banca Centrala Europeana (BCE) este dispusa sa accepte intrarea Greciei intr-un default temporar (incapacitate de plata), masura care ar face parte din programul anticriza convenit de liderii UE, alaturi de rascumpararea obligatiunilor statului elen, au declarat pentru Reuters surse oficiale.
Surse din zona euro au afirmat anterior ca rascumpararea obligatiunilor Greciei la un discount fata de valoarea nominala ar fi cea mai buna solutie de implicare a investitorilor privati in cel de-al doilea de ajutor destinat statului elen, scrie Mediafax.

Surse apropiate guvernului german si Bancii Centrale Europene (BCE) au afirmat apoi ca BCE ar accepta intrarea Greciei in default selectiv ca parte a solutionarii crizei datoriilor de stat prin rascumpararea obligatiunilor.

Cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Nicolas Sarkozy au ajuns la o "pozitie comuna" privind cel de-al doilea pachet de bailout al Greciei, au aratat surse apropiate guvernelor celor doua puteri europene. Acordul dintre cei doi lideri a primit si "binecuvantarea" presedintelui BCE, Jean-Claude Trichet, care a participat la o parte din discutii, potrivit unor surse.

La sosirea la summit-ul liderilor europeni care a inceput joi la Bruxelles, Merkel a declarat ca se asteapta ca reuniunea sa dea nastere unui acord pe un program pentru Grecia care sa puna capat crizei.

"Ma astept ca vom putea sa convenim pe un nou program pentru Grecia. Este un semnal important. Cu acest program, vrem sa abordam problemele de la radacina", a afirmat ea, fara a oferi alte detalii.

Ministrul olandez al Finantelor, Jan Kees de Jager, a declarat pe de alta parte ca intrarea Greciei in incapacitate de plata temporar, selectiv, pe unele datorii, este acum o posibilitate. BCE s-a opus vehement pana acum unui default in zona euro.

"Preconditia de a preveni un default selectiv a fost inlaturata", a afirmat el in Parlamentul olandez.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri