Agentia de rating a avertizat ca Grecia va ajunge intr-o situatie de default temporar, denumit "restrictionat", ca urmare a celui de-al doilea pachet de ajutor financiar convenit de liderii zonei euro, informeaza Mediafax.

Eticheta de "default" ar putea fi ridicata rapid daca situatia este administrata corect, a spus Riley, intr-un interviu telefonic pentru Reuters.

"Cateva zile nu este o asteptare nerealista. Depinde de cat de repede pot realiza tranzactia (...) Ne asteptam sa realizeze acest lucru intr-un mod care sa reduca la minim perioada in care ratingul se va afla in default", a spus el.

Citeste si:

Statutul de "default" va deveni efectiv odata ce Grecia va anunta ca a intrunit necesarul de participare pentru un schimb de obligatiuni si va fi ridicat dupa ce noile titluri vor fi emise si transferate investitorilor.

"Trebuie sa vedem cum va arata indatorarea Greciei dupa aceste masuri", a spus Riley.

Liderii europeni au convenit un nou pachet de salvare a Greciei, prin care statele zonei euro si FMI vor oferi statului elen finantare de 109 miliarde euro pentru urmatorii trei ani, la care se adauga o contributie de 50 miliarde euro din partea creditorilor privati ai guvernului de la Atena, sub diverse forme.