Francul elvetian a atins un nivel record fata de dolar si s-a apreciat in raport cu euro, in urma interesului investitorilor pentru plasamente sigure, dupa ce congresmenii americani nu au reusit duminica sa ajunga la un acord referitor la cresterea pragului de indatorare, potrivit Bloomberg.
Un alt factor care a influentat piata a fost retrogradarea ratingului Greciei de catre Moody's, cu trei trepte.
"Este vorba despre plafonul de indatorare al SUA. Termenul limita pentru un acord se apropie rapid", a declarat Geoff Kendrick, analist la Nomura International in Londra.

Francul elvetian s-a apreciat cu 2,1%, la un nivel record de 80,21 centi pentru un dolar, iar la ora 6:58 a.m. era tranzactionat la New York in crestere cu 1,9%, la 80,4 centi pentru un dolar, potrivit Mediafax

Fata de moneda unica europeana, francul s-a apreciat cu 1,7%, la 1,1560 unitati pentru un euro.
Pe 18 iulie, francul a atins recordul de 1,13737 unitati pentru un euro.

In Statele Unite, presedintele Camerei Reprezentantilor, John Boehner, intentioneaza sa sustina in continuare majorarea in doua etape a plafonului de indatorare, propunere pe care presedintele Barack Obama a avertizat ca o va respinge. Situatia alimenteaza temerile ca Statele Unite vor intra in incapacitate de plata pe 2 august, ceea ce pune in pericol ratingul maxim "AAA" al tarii.

Indicele dolarului, care masoara evolutia dolarului fata de un cos de sase valute importante, a scazut cu 0,1%, la 74,12.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri