Profitul net al Deutsche Bank a stagnat in trimestrul al doilea, la circa 1,2 miliarde euro, iar rezultatele celei mai mari banci germane au ratat estimarile analistilor din cauza performantelor sub asteptari ale diviziei de trading, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Odata cu anuntarea rezultatelor, Deutsche Bank i-a numit pe Anshu Jain si Juergen Fitschen drept succesori ai lui Josef Ackermann (foto) in postul de director general.

Profitul inainte de taxe a urcat cu 17%, la 1,8 miliarde euro, sub media estimarilor analistilor contactati de Reuters, de 1,97 miliarde euro.

Reprezentantii bancii s-au aratat insa increzatori ca tinta de profit inainte de taxe pentru acest an, de 10 miliarde euro, va fi atinsa. Totusi, obiectivele diviziei Corporate Banking & Securities ar putea fi ratate, din cauza crizei datoriilor de stat din zona euro.

Provizioanele constituite de banca au crescut de aproape doua ori, de la 243 milioane euro la 464 milioane euro, iar venitul net din dobanzi dupa provizionare a urcat cu 8%, la putin peste 4 miliarde euro.

Valoarea activelor totale ale Deutsche Bank a coborat usor fata de nivelul de la finele anului trecut, la 1.850 miliarde euro.

Cele doua persoane care vor impartasi raspunderea postului de director general sunt deja executivi in cadrul bancii. Jain este seful bancii de investitii a Deutsche, iar Fitschen conduce operatiunile creditorilui pe piata germana, cea mai mare economie a Europei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si