Economia Marii Britanii a crescut cu numai 0,2% in trimestrul al doilea fata de cel precedent, din cauza scaderii productiei industriale, aruncand o umbra de indoiala peste incercarile guvernului de a reduce deficitul bugetar si de a consolida cresterea economica, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Analistii anticipeaza ca Banca Angliei va mentine dobanzile la minimele record stabilite in timpul crizei financiare mondiale, iar datele de marti ar putea reaprinde dezabaterile privind nevoia de noi pachete de stimulare a economiei.

Rata anuala de crestere a PIB-ului britanic a fost de 0,7% in trimestrul al doilea, cea mai slaba cifra din primul trimestru al anului trecut, potrivit datelor prezentate marti de Biroul National de Statistica.

Economistii contactati de Reuters anticipau o crestere de 0,2% comparativ cu trimestrul anterior, dupa o perioada de sase luni de stagnare, iar unele voci anticipau scaderea PIB.

Institutul de statistica a subliniat insa ca ritmul de crestere a fost franat cu 0,5 puncte procentuale in trimestrul al doilea de ziua libera suplimentara acordata cu ocazia nuntii regale, de consecintele cutremurului si valului tsunami care au lovit Japonia in martie si de vremea neobisnuit de calda.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si