Soros Fund Management LLC este evaluat la 25,5 miliarde de dolari.

Soros se afla la conducerea fondului de 40 de ani si, in ciuda acestei decizii, se va ocupa in continuare de administrarea activelor aflate in proprietatea lui si a familiei sale, potrivit Forbes.com.

Fii miliardarului au declarat ca aceasta actiune a fost motivata de modificarea reglementarilor privind fondurile de hedging.

"Dorim sa ne exprimam gratitudinea fata de cei care au ales sa investeasca in Soros Fund Management in ultimii 40 de ani", se arata in scrisoare.

Decizia finalizeaza transformarea lui Soros din speculator, care in 1992 a castigat un miliard de dolari cu pariul ca Banca Angliei va fi nevoita sa devalorizeze lira sterlina, in filantropist, rol in care s-a imaginat pe vremea cand era un emigrant ungur student la London School of Economics dupa cel de-al doilea razboi mondial, potrivit propriilor scrieri.

In ultimii 30 de ani, a donat peste opt miliarde de dolari pentru promovarea democratiei, libertatii de exprimare, imbunatatirea educatiei si combaterea saraciei in lume, potrivit Mediafax.

Citeste si:

Fiii lui Soros au declarat ca au luat decizia intrucat noile reglementari din sectorul financiar i-ar obliga sa inregistreze compania la Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare (SEC), pana in martie 2012, daca ar continua sa administreze si banii altor investitori.

Intrucat compania a administrat din 2000, cand activele investitorilor mici erau de circa patru miliarde de dolari, mai mult activele familiei, au luat decizia ca afacerea sa fie doar una de familie.

Potrivit noilor reglementari, fondurile cu active de peste 150 de milioane de dolari trebuie sa publice informatii referitoare la investitori si angajati, activele administrate, potentialele conflicte de interese.

Fondurile inregistrate pot fi inspectate periodic de catre SEC.

Soros a refuzat sa comenteze scrisoarea.

Cunoscut ca „omul care a invins Banca Angliei”, George Soros a devenit unul dintre cei mai cunoscuti jucatori din lume dupa ce in 1992 a pariat 10 miliarde dolari pe o scadere a lirei sterline.

Citeste aici mai multe despre acest subiect.