"Ratingul are perspectiva negativa, asa ca suntem destul de siguri ca va fi revuizuit negativ, deoarece acum se afla pe masa o restructurare concreta a datoriei", a spus seful diviziei S&P pentru ratinguri suverane, David Beers, intr-un interviu pentru postul de televiziune CNBC.

Grecia a devenit in iunie tara cu cel mai scazut rating S&P din lume, dupa o retrogradare cu opt trepte.

"Ne-am mai exprimat opinia ca orice restructurare a datoriei Greciei pe termen scurt nu ar reprezenta, probabil, sfarsitul. Ar putea avea loc o alta restructurare masiva in viitor", a spus Beers.

Intrebat cand ar putea avea loc aceasta restructurare, analistul S&P a raspuns: "Depinde partial de politicienii eleni. Dar nu ne-ar surprinde daca o a doua restructurare ar trebui analizata in urmatorii ani".

Citeste si:

Liderii din zona euro au convenit, saptamana trecuta, asupra unui amplu pachet de ajutor financiar pentru Grecia, care include o preschimbare a obligatiunilor detinute de banci, asiguratori si alti investitori privati. Creditorii vor accepta o pierdere de 21% pentru plasamentele in titluri elene, parte a unei contributii de 37 miliarde de euro, pe parcursul a trei ani, la sustinerea Greciei.

Moody's a retrogradat, luni, ratingul Greciei cu trei trepte, la "Ca", cu numai o treapta peste incapacitate de plata, pentru a reflecta pierderea implicata de propunerea privind preschimbarea obligatiunilor.

S&P si Fitch atribuie Greciei rating "CCC", aproximativ la acelasi nivel cu Moody's.