Autoritatile italiene au aprobat un program de masuri de austeritate in valoare de circa 48 de miliarde de euro, pentru a echilibra bugetul pana in 2014.

Guvernul anticipeaza ca economia va avansa cu 1,1% in acest an, urmand ca ritmul sa se accelereze la 1,6% in 2014.

"Daca ritmul de dezvoltare prognozat nu se va concretiza, guvernul va avea nevoie probabil sa ia in considerare noi masuri privind impozitele si cheltuielile, pentru a echilibra bugetul pana in 2014", a declarat Riley publicatiei Corriere della Sera.

Italia dispune de ratingul "AA-" din partea Fitch care, spre deosebire de Standard&Poor's si Moody's, nu a inrautatit perspectiva calificativului in timpul crizei datoriilor din zona euro.

Citeste si:

Banca Italiei a estimat in aceasta luna ca PIB-ul va avansa cu 1,1% in acest an, sub ritmul de 1,3% prognozat de guvern.

Adoptarea unor noi masuri de austeritate "nu face parte din scenariul nostru de baza, dar totul depinde de economie. Guvernul se asteapta la o redresare economica clara, care trebuie insa sa se concretizeze", a spus Riley.

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a declarat pe de alta parte publicatiei La Stampa ca Italia si Spania "dispun de toate instrumentele necesare" pentru a evita sa fie atrase in criza datoriilor suverane din zona euro.