Italia ar putea avea nevoie de noi masuri de austeritate pentru echilibrarea bugetului, pe langa programul aprobat recent, daca cresterea economica va dezamagi, a declarat David Riley, analist la Fitch Ratings, transmite Reuters, preluat de Mediafax.
Autoritatile italiene au aprobat un program de masuri de austeritate in valoare de circa 48 de miliarde de euro, pentru a echilibra bugetul pana in 2014.

Guvernul anticipeaza ca economia va avansa cu 1,1% in acest an, urmand ca ritmul sa se accelereze la 1,6% in 2014.

"Daca ritmul de dezvoltare prognozat nu se va concretiza, guvernul va avea nevoie probabil sa ia in considerare noi masuri privind impozitele si cheltuielile, pentru a echilibra bugetul pana in 2014", a declarat Riley publicatiei Corriere della Sera.

Italia dispune de ratingul "AA-" din partea Fitch care, spre deosebire de Standard&Poor's si Moody's, nu a inrautatit perspectiva calificativului in timpul crizei datoriilor din zona euro.

Banca Italiei a estimat in aceasta luna ca PIB-ul va avansa cu 1,1% in acest an, sub ritmul de 1,3% prognozat de guvern.

Adoptarea unor noi masuri de austeritate "nu face parte din scenariul nostru de baza, dar totul depinde de economie. Guvernul se asteapta la o redresare economica clara, care trebuie insa sa se concretizeze", a spus Riley.

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a declarat pe de alta parte publicatiei La Stampa ca Italia si Spania "dispun de toate instrumentele necesare" pentru a evita sa fie atrase in criza datoriilor suverane din zona euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri