Grecia si-a luat trei "co-manageri"

Grecia a angajat BNP Paribas, Deutsche Bank si HSBC pentru administrarea schimbului voluntar de obligatiuni si de rascumparare a acestora, operatiuni care fac parte din planul convenit de liderii europeni pentru sustinerea statului elen, informeaza Mediafax.

Cele trei banci vor fi co-manageri, raspunzatori de implicarea sectorului privat in pachetul de ajutor, potrivit unui comunicat al Ministerului elen de Finante.

Bancile, asiguratorii si alti investitori privati s-au angajat in aceasta luna sa participe la planul de sustinere a Greciei, liderii europeni incercand sa evite declansarea primului faliment al unui stat din zona euro.

UE si Fondul Monetar International vor contribui cu 109 miliarde de euro la sprijinirea Greciei, pana in 2014, iar investitorii privati cu 54 de miliarde de euro, prin schimburi de obligatiuni si rascumparari ale acestora.

BNP Paribas are o expunere de circa cinci miliarde de euro la obligatiunile Greciei, Deutsche Bank de 1,5 miliarde de euro, iar HSBC de 1,2 miliarde de euro.

Programarea programului de schimb al obligatiunilor depinde de guvernul elen.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri