Statele Unite vor avea, in perioada 3 august-31 august, cheltuieli de 307 miliarde de dolari, la venituri estimate de doar 172 miliarde de dolari, riscand ca Trezoreria sa nu mai poata imprumuta bani, de miercuri, decat pentru rostogolirea obligatiunilor, scrie Mediafax.

Cheltuielile nu includ maturitati de aproape 500 de miliarde de dolari la obligatiuni. Trezoreria va trebui, probabil, sa reduca valoarea licitatiilor de vanzare de noi titluri, intrucat, daca plafonul de indatorare nu va fi majorat, statul nu va mai putea imprumuta decat in limita valorii datoriei care ajunge la scadenta.

Trezoreria SUA a atins limita maxima de indatorare, de 14.300 de miliarde de dolari, la 16 mai, cand au fost activate "masuri extraordinare" care permit statului sa imprumute inca 232 miliarde de dolari. Autoritatile americane estimeaza ca pana marti va fi epuizat si acest plafon suplimentar.

Pentru intreaga luna august, cheltuielile statului se ridica la 363 miliarde de dolari, iar veniturile ajung la 203 miliarde de dolari, potrivit unui studiu al Centrului de Politici Echidistante din Washington.

Cheltuielile programate doar pentru 3 august sunt de 32 miliarde de dolari, incluzand 23 de miliarde de dolari pentru asigurari sociale. Un al doilea prag important pentru cheltuieli vine la 15 august. La aceasta data, Trezoreria trebuie sa achite 41 de miliarde de dolari, din care 29 miliarde de dolari pentru dobanzi.

In restul zilelor lucratoare, platile variaza intre 9 si 19 miliarde de dolari.

Totodata, Trezoreria trebuie sa rostogoleasca in august obligatiuni de 500 de miliarde de dolari, care ajung la maturitate. La scadenta, Trezoreria trebuie sa achite principalul si dobanda obligatiunilor. In mod normal, acest lucru se facea printr-o noua emisiune, noteaza studiul.

Daca statul va trece la o prioritizare a platilor, operatiunile de acest fel ar putea deveni mai dificile. Astfel, dobanzile la care SUA s-ar imprumuta ar creste si ar putea chiar sa apara situatii in care nu exista suficienta cerere.

Trezoreria are de rostogolit obligatiuni in valoare de 12 miliarde de dolari chiar pe 2 august, iar pe 4 august urmeaza scadente de 91 miliarde de dolari, respectiv de 93 miliarde de dolari pe 11 august. In continuare, pe 15 si 18 august, statul trebuie sa achite obligatiuni de 27 si 87 miliarde de dolari.

Varful pentru luna august in privinta rostogolirii de obligatiuni este programat pentru 25 august, de 106 miliarde de dolari, iar ultima plata, de 61 de miliarde de dolari, ar trebui sa aiba loc pe 31 august.

In total, valoarea obligatiunilor SUA care trebuie rostogolite in august se ridica la 476,5 miliarde de dolari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri