Actiunile Credit Agricole, a doua mare banca din Franta, au scazut vineri cu aproape 4% dupa ce banca a anuntat ca pierderile diviziei elene Emporiki si participatia la planul de sustinere a Greciei vor avea un impact de 850 milioane de euro asupra profitului din trimestrul al doilea.
Credit Agricole anticipeaza totusi ca va raporta, in august, un profit net pentru trimestrul al doilea, transmite Mediafax.

Participarea Emporiki Bank la programul de sustinere a Greciei va genera bancii costuri de 71 milioane de euro.

Emporiki a raportat, vineri, pierderi de 451 milioane de euro pentru trimestrul al doilea, din cauza cresterea costurilor de finantare si a creditelor neperformante peste asteptari. In primele sase luni, pierderile au fost de 610,6 milioane de euro.

"Situatia actuala si cea anticipata pentru trimestrele viitoare fac dificil de indeplinit obiectivul Emporiki de a-si echilibra situatia financiara pana la sfarsitul lui 2012", se arata intr-un comunicat al Credit Agricole.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri