Intesa Sanpaolo, a doua mare banca din Italia, a ajuns la un acord cu sindicatele pentru a desfiinta 3.000 de locuri de munca pana in 2013, reprezentand mai putin de 3% din totalul de 102.000 de posturi ocupate la sfarsitul lunii martie.

Acordul include si 1.000 de noi angajari, respectiv realocarea a 5.000 de angajati pe alte posturi, pana la aceeasi data, potrivit unui comunicat postat pe site-ul sindicatului din sectorul bancar FABI, transmite Mediafax.

Profitul grupului a scazut cu 4% in primele trei luni ale anului, la 661 milioane de euro in primul trimestru al acestui an. Veniturile operationale au coborat cu 1%, de la 4,25 miliarde de euro la 4,21 miliarde de euro.

In Romania, Intesa Sanpaolo si-a dublat pierderile in primul trimestru, de la un milion de euro in primele trei luni ale anului trecut la doua milioane de euro.

Intesa, alaturi de UniCredit si alte banci italiene, se afla sub presiune din partea investitorilor, ca urmare a temerilor privind extinderea crizei datoriilor din zona euro si la Italia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si