"Perspectiva este dificila, iar riscul ridicat. Agenda de politici ramane dificila si urgenta. Nu poate avea loc o incetinire in ritmul reformelor", se arata intr-un raport al FMI privind Spania, citat de Mediafax.

Premierul spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, a decis la sfarsitul saptamanii trecute organizarea de alegeri anticipate la 20 noiembrie, iar agentia de evaluare financiara Moody's a avertizat ca ar putea retrograda statul spaniol.

A patra mare economie din zona euro incearca sa aduca sub control costurile la care se imprumuta de pe pietele financiare, dupa ce acestea au urcat puternic, zadarnicind eforturile guvernului de a stimula cresterea economica in contextul unui somaj de peste 20%.

Citeste si:

Bancile spaniole care au nevoie de capital ar trebui sa atraga rapid fonduri de pe piata, pentru a clama temerile privind stabilitatea sistemului financiar. Banca Spaniei a anuntat, in iulie, ca procesul de recapitalizare in sectorul bancar este aproape incheiat, dupa ce a avertizat, in martie, ca 12 institutii de credit ar avea nevoie de 15 miliarde de euro.

Sursa imagine: freedigitalphotos.net