Profitul grupului francez BNP Paribas, cea mai mare banca europeana dupa active, a crescut cu 1,1% in trimestrul al doilea, la 2,13 miliarde euro, datorita rezultatelor mai bune pe segmentul consumer banking, care au compensat o pierdere de peste 500 milioane euro pe datoriile statului elen, scrie Mediafax.

Media estimarilor analistilor contactati anterior de Bloomberg indica un profit net de 2,06 miliarde euro.

Banca a inregistrat o pierdere de 534 milioane euro din cauza deprecierii expunerii pe datoria suverana a Greciei.

"Aceasta este exact provizionarea conservatoare si solida la care te poti astepta din partea BNP Paribas. Sper ca vor pierde toti cei care pariaza impotriva Greciei sau impotriva zonei euro", a declarat directorul general al grupului francez, Baudouin Prot, intr-un interviu pentru Bloomberg Television.

BNP Paribas se alatura astfel Credit Agricole si Deutsche Bank, reducand valoarea detinerilor de obligatiuni guvernamentale elene dupa ce intrarea in al doilea acord de salvare a Greciei.

Creditorii privati ai Greciei au acceptat sa inregistreze o pierdere de 21% pe obligatiunile de stat elene cu scadenta pana in 2020. Credit Agricole, a doua mare banca franceza, a anuntat saptamana trecuta ca programul de sprijin pentru Grecia va costa grupul 150 milioane euro.

Provizioanele pentru credite neperformante au urcat la BNP Paribas la 1,35 miliarde euro in trimestrul al doilea, de la 1,08 miliarde euro in aceeasi perioada a anului trecut, afectate in principal de rezerva constituita pentru datoriile Greciei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si