Societe Generale, a doua mare banca franceza, prezenta si in Romania, a anuntat ca ar putea rata tinta de profit pentru anul viitor, dupa ce profitul net a scazut in trimestrul al doilea cu 31%, la 747 milioane euro, din cauza provizioanelor pe datoria de stat a Greciei, transmite Bloomberg.
Media estimarilor analistilor contactati anterior de Bloomberg indica un profit net de 1,01 miliarde euro, informeaza Mediafax.

Banca-mama a BRD a inregistrat un provizion de 395 milioane euro pentru deprecierea detinerilor de obligatiuni de stat grecesti, in urma celui de-al doilea acord de bailout incheiat in iulie de FMI, UE si creditorii privati ai Greciei, care au acceptat o pierdere de 21% pe datoriile guvernului elen.

Obiectivul Societe Generale, de a obtine anul viitor un profit net de 6 miliarde euro, "pare dificil de atins de acum inainte", se arata intr-un comunicat transmis miercuri de banca. Directorul general al companiei, Frederic Oudea, confirmase tinta in luna mai.

BNP Paribas, Credit Agricole si Deutsche Bank au anuntat de asemenea, recent, provizioane de sute de milioane de euro pentru acoperirea pierderilor pe datoria de stat a Greciei.

Rezultatele Societe Generale au fost afectate insa si de divizia internationala de servicii bancare destinate populatiei, care a inregistrat o scadere de 7,2% a profitului in trimestrul al doilea.

Actiunile Societe Generale au scazut miercuri la Paris cu pana la 9,2%, la cel mai redus nivel din aprilie 2009.

Bancile franceze erau, la finele anului trecut, cei mai mari creditori europeni ai statului grec.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri