General Motors, profit de aproape doua ori mai mare in T2

Profitul net al producatorului auto american General Motors (GM) a urcat de aproape doua ori in trimestrul al doilea, de la 1,33 miliarde de dolari anul trecut la 2,52 miliarde de dolari, depasind asteptarile, dupa ce grupul a crescut preturile la autovehicule si si-a majorat cota pe piata mondiala, scrie Mediafax.

Actiunile GM au urcat cu 2% in perioada de tranzactionare care precede deschiderea burselor din Statele Unite, transmite Reuters.

Producatorul auto se dezvolta agresiv pe segmentul masinilor mai mici, eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, insa o parte importanta a castigului depinde, inca, de vanzarile de camionete, mai profitabile pe piata americana.

Profitul net pe actiune a fost de 1,54 dolari, comparativ cu estimarile analistilor de 1,3 dolari pe titlu.

Veniturile au urcat cu 19%, la 39,4 miliarde de dolari, peste asteptarile analistilor de 36,7 miliarde de dolari.

GM a trecut printr-un proces de restructurare dupa ce a ajuns in faliment in timpul crizei financiare. Grupul a iesit din faliment in 2009, dupa un ajutor financiar de 52 de miliarde de dolari de la autoritatile americane. Trezoreria SUA detine, inca, 32% din actiunile GM.
Producatorul auto a anuntat ca si-a majorat cota pe piata mondiala de la 11,6% in trimestrul al doilea al anului trecut la 12,2% in acest an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri