Grupul francez Axa, al doilea mare asigurator din Europa, a anuntat o crestere de peste patru ori a profitului net in prima jumatate a anului, la patru miliarde de euro, in urma vanzarii de active din China, Australia si Noua Zeelanda, transmite Mediafax.

In prima jumatate a anului trecut, profitul net s-a situat la 944 milioane de euro. Analistii consultati de Bloomberg anticipau un castig net de 3,57 miliarde de euro.

"Aceste rezultate arata o companie cu o situatie solida", a afirmat Francois Chaulet, administrator de fond de investitii la compania franceza Montsegur Finance.

Directorul general al Axa, Henri de Castries, mizeaza pe Asia pentru a sustine cresterea si a stabilit ca obiectiv pentru anul 2015 atingerea unui profit operational de sase miliarde de euro, fata de 3,88 miiarde de euro anul trecut. Axa se extinde in Asia si reduce operatiunile in Canada si Marea Britanie.

Veniturile au coborat cu 5% in primele sase luni ale anului, la 46,84 miliarde de euro, din cauza evolutiei mai slabe a operatiunilor de asigurari de viata si economisire.

Grupul controleaza in Romania societatea Axa Life Insurance.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si