Autoritatile de reglementare britanice au cerut bancilor din Marea Britanie sa faca publice informatii privind expunerea fata de sectorul bancar din Belgia si statul belgian, indicand astfel temeri legate de extinderea crizei datoriilor suverane la alte state decat cele din sudul Europei, scrie Mediafax.
Lloyds a fost prima banca care a anuntat expunerea fata de guvernul belgian si institutiile financiare locale, potrivit cotidianului Wall Stret Journal.

"A fost sugestia autoritatii de reglementare pentru sectorul financiar sa adaugam si Belgia pe lista. Acesta este singurul motiv pentru care Lloyds a inceput da prezinte date", a declarat directorul financiar al bancii, Tim Tookey.

Autoritatile au discutat in aceasta privinta cu bancile britanice in urma cu "doua-trei saptamani", in contextul cresterii randamentelor obligatiunilor Belgiei, a spus el.

Belgia este analizata tot mai atent de catre investitori din cauza nivelului ridicat al datoriilor si a temerilor privind instabilitatea politica. Costul de asigurare a datoriilor statului belgian impotriva riscului de neplata a urcat cu 61% in iulie.

Expunerea Lloyd's pe Belgia este relativ redusa. Banca are plasamente de 87 de milioane de lire sterline pe datoria statului si instrumente financiare de 318 milioane de lire emise de banci.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri