Prima veste incurajatoare: Somajul din SUA a scazut in iulie

Infiintarea de locuri de munca in Statele Unite s-a accelerat peste asteptari in iulie, iar somajul a scazut de la 9,2% la 9,1%, ca urmare a angajarilor din sectorul privat, evolutie care ar putea calma temerile privind intrarea economiei intr-o noua recesiune, transmite Mediafax.

Numarul de locuri de munca din Statele Unite a crescut cu 117.000 in iulie, potrivit Departamentului Muncii, peste asteptarile de 85.000 ale pietelor financiare. Rata somajului a coborat la 9,1%, de la 9,2% in iunie, insa aceasta evolutie s-a datorat mai ales iesirii unui numar mai mare de persoane de pe piata muncii.

Datele pentru lunile mai si iunie au fost revizuite, rezultand ca au fost create cu 56.000 de locuri de munca mai mult decat a fost anuntat anterior.

Raportul este primul semn macroeconomic incurajator din ultima perioada.

Temerile ca Statele Unite ar putea aluneca iar in recesiune, impreuna cu incapacitatea Europei de a controla criza datoriilor suverane, au afectat puternic pietele financiare. Economistii considera ca sansele unei noi recesiuni sunt de pana la 40%.

Cresterea economica din Statele Unite a incetinit in prima jumatate a anului, alimentand temerile investitorilor. Produsul Intern Brut a urcat, anualizat, cu numai 1,3% in trimestrul al doilea, fata de 0,4% in primele trei luni ale anului.

Intreaga crestere a numarului de locuri de munca in iulie se datoreaza sectorului privat, cu un avans de 154.000 de posturi, in timp ce statele de plata ale autoritatilor au inregistrat o evolutie negativa, pentru a noua luna consecutiv, de 37.000 de posturi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Grecia nu va accepta condițiile impuse de UE în cadrul planului de relansare
Setari Cookie-uri