"Trebuie sa facem mai mult pentru a ne arata vointa, capacitatea si angajamentul nostru de a lucra impreuna pentru a face fata provocarilor economice si bugetare", a afirmat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Jay Carney, intr-un comunicat, informeaza Mediafax.

Agentia de evaluare financiara Standard&Poor's a redus ratingul Statelor Unite, pentru prima oara in istorie, de la nivelul maxim "AAA", cu o treapta, la "AA+". Agentia si-a justificat decizia prin ingrijorarile cu privire la deficitul bugetului si datoriile SUA, citand "riscurile politice".

"Presedintele crede ca este importanta unirea congresmenilor pentru a consolida economia si a restabili situatia bugetara", a declarat Carney, potrivit caruia acordul de reducere a deficitului bugetar incheiat la inceputul saptamanii de Congres reprezinta un "pas in directia cea buna".

"In urmatoarele saptamani, presedintele va incuraja cu tarie comitetul special bipartit, precum si toti membrii Congresului, sa puna angajamentul nostru comun pentru o redresare puternica si un viitor bugetar curat deasupra diferentelor ideologice si politice", a adaugat Carney.