Calificativul maxim posibil este "AAA".

"Nu inteleg. In Omaha, SUA au inca rating «AAA». De fapt, daca ar exista rating «AAAA», l-as da Statelor Unite", a declarat Buffett pentru postul de televiziune Fox Business News, potrivit Mediafax.

Compania condusa de Buffett, Berkshire Hathaway, cu sediul in Omaha, statul Nebraska, are investitii importante in titluri ale Trezoreriei SUA.

"Am depus rapoartele financiare si avem lichiditati de 47 de miliarde de dolari. Peste 40 de miliarde de dolari sunt investiti in titluri ale Trezoreriei. Retrogradarea SUA de catre S&P nu ma tenteaza sa vand. De fapt, ne vom mentine expunerea", a spus el.

Buffett nu a tras niciun semnal de alarma in privinta retrogradarii si a mers chiar pana la a spune ca nu va avea mare efect asupra burselor la deschiderea de luni.

"Daca nu se mai intampla altceva, de exemplu o noua problema in Europa, retrogradarea nu va conta prea mult", a afirmat seful Berkshire.

Citeste si:

Statele Unite au datorii doar in dolari, iar statul poate tipari dolari, a spus Buffet.

"Ganditi-va. Din cate stiu eu, SUA nu au datorii in alta moneda decat dolari, pe care ii pot tipari dupa cum doresc. Acum, daca vorbim despre inflatie e cu totul alta problema", a declarat el.

Intrebat daca apreciaza ca statul american merita sa fie retrogradat, Buffet a spus raspuns negativ si a criticat S&P.

"Va amintiti? Aceeasi agentie a retrogradat Berkshire", a spus Buffett.