Moody's arata, intr-un comunicat, ca decizia de a reconfirma pe 2 august ratingul de top al SUA a fost conditionata de identificarea, de catre guvernul american, a unor noi posibilitati de reducere a deficitului bugetar, transmite Reuters.

Pietele americane nu au avut inca ocazia sa reactioneze dupa ce Standard & Poor's (S&P) a redus ratingul SUA cu o treapta, de la AAA la AA+, decizie anuntata vineri seara, dupa inchiderea burselor.

Moody's noteaza ca Washingtonul are mult de lucru pentru a gasi masuri suplimentare de reducere a deficitului bugetar si a-si pastra ratingul Aaa, insa considera ca un acord pe scena politica americana "nu este imposibil" inainte de 2013.

Citeste si:

Totusi, Moody's avertizeaza ca disciplina fiscala nu trebuie sa slabeasca in urmatoarele luni, iar conditiile economice nu trebuie sa se deterioreze semnificativ.

S&P a retrogradat SUA deoarece acordul aprobat pe 2 august in Congres de reducere a deficitului bugetar cu 2.100 miliarde de dolari in zece ani si de ridicare a plafonului datoriei de stat a prevazut masuri sub asteptarile agentiei. Pe de alta parte, Moody's pare dispusa sa dea mai mult timp guvernului american sa-si rezolve problemele fiscale.