Comisia Bancara din Senatul Statelor Unite analizeaza decizia Standard & Poor's (S&P) de a reduce pentru prima data ratingul AAA al SUA, la AA+, a declarat pentru Reuters un consilier apropiat comisiei, informeaza Mediafax.

Comisia strange informatii privind decizia S&P, dar nu a hotarat inca daca va lansa o investigatie oficiala sau daca va convoca persoane la audieri, a adaugat sursa citata.

S&P a anuntat saptamana trecuta ca a redus ratingul de credit al Statelor Unite de la AAA la AA+, decizie fara precedent, criticata dur de guvernul american.

Agentia si-a motivat decizia acuzand temeri privind incapacitatea Washingtonului de a reduce deficitul bugetar cu cel putin 4.000 miliarde de dolari pe termen lung, pentru a readuce datoria de stat sub control.

Dupa o disputa dura la Washington intre Partidul Democrat si cel Republican, Congresul si Casa Alba au negociat un acord de reducere a deficitului bugetar cu 2.100 miliarde de dolari in urmatorii 10 ani, considerat insuficient de catre S&P.

Citeste si:

Cine urmeaza dupa retrogradarea SUA? Vezi top 3 tari


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
China, cea mai mica crestere a economiei din ultimii 29 de ani