Analistii se asteapta ca Rezerva Federala a SUA (Fed) sa-si reafirme angajamentul de mentinere a masurilor record de stimulare a economiei, in contextul incertitudinii privind recuperarea si retrogradarii ratingului Statelor Unite, care a cauzat scaderi puternice pe bursele internationale, informeaza Mediafax.
Peste 50% din analistii consultati de Bloomberg considera ca Fed va relaxa politica in acest an, fie prin instrumente monetare sau la nivel de mesaj. Daca banca centrala decide sa se implice, atunci va anunta ca dobanzile pentru fonduri federale, programul de achizitie de active, sau ambele, vor ramane "deosebit de stimulative" pentru o perioada mai lunga sau pentru un anumit interval.

Presedintele Fed, Ben Bernanke (foto), si colegii sai analizeaza folosirea unor noi politici neconventionale, netestate, dupa ce doua runde de achizitie de active financiare, totalizand 2.300 de miliarde de dolari, au esuat in a genera suficienta crestere economica si in a reduce somajul.

Comisia Federala pentru Piete Deschise are programata o reuniune marti, la Washington, dupa ce luni cotatiile de pe bursa americana au avut cea mai slaba sedinta din decembrie 2008.

"Probabilitatea unor masuri cu impact puternic este mai ridicata. Totusi, s-ar putea sa nu vrea sa se creada ca raspund atat de direct la preturile actiunilor", a spus Vincent Reinhart, fost analist-sef pentru politica monetara la Fed. Banca ar putea astepta pentru a anunta o noua runda de achizitie de active pana la 26 august, cand Bernanke va sustine un discurs la Jackson Hole, Wyoming.

Comisia urmeaza sa publice un comunicat privind concluziile sedintei. Bernanke nu va sustine o conferinta de presa marti. Fed organizeaza conferinte de presa dupa sedintele de politica monetara derulate pe durata a doua zile, cand revizuieste si prognozele economice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri