Este insa neclar daca decizia, care nu implica un angajament privind noi fonduri pentru cumpararea de obligatiuni, va fi suficienta pentru a oferi un punct de sprijin bursei din Statele Unite, dupa ce acestea au pierdut 15% in ultimele doua saptamani.

Cresterea economica a SUA se dovedeste considerabil mai slaba decat asteptarile, indicand ca inflatia, care s-a temperat recent, va ramane sub control in viitorul previzibil, mentioneaza Fed.

"Fed anticipeaza ca situatia economica, incluzand o rata redusa de utilizare a resurselor si o perspectiva pentru inflatie temperata pe termen mediu, va garanta, probabil, un nivel scazut al ratelor la fondurile federale cel putin pana la mijlocul anului 2013", se arata intr-un comunicat al Fed.

Dobanda de politica monetara a bancii central americane se afla la un minim istoric, in banda de variatie 0-0,25%.

Fed a reafirmat si politica de a reinvesti fondurile unui portofoliu de obligatiuni, fara sa ofere detalii.

Decizia Fed vine intr-un moment de instabilitate pe pietele de capital, cauzat de amplificarea temerilor privind riscurile la adresa economiei mondiale, dupa retrogradarea ratingului Statelor Unite de catre agentia Standard & Poor's.

Volatilitate extrem de ridicata pe bursa

Update: Bursa de la New York a inchis in urcare, dupa o sedinta volatila, investitorii incercand sa inteleaga mesajele transmise de Rezerva Federala (Fed) privind economia dupa doua saptamani de scaderi abrupte pe pietele din intreaga lume, transmite Mediafax.

Citeste si:

Cumpararile au accelerat pe finalul zilei, iar indicele S&P 500 a inregistrat cea mai buna sedinta din ultimii doi ani, dupa o prabusire de aproape 17% in ultimele doua saptamani.

Piata si-a inversat directia de sase ori dupa ce banca centrala americana a anuntat ca va mentine dobanzile la zero pentru inca doi ani.

Actiunile bancare au revenit puternic dupa pierderile recente, iar indicele sectorului financiar a inchis cu un castig de 6,7%.

Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 3,98%, iar Standard & Poor's (S&P) 500 a avansat cu 4,74%. Piata Nasdaq a castigat 5,29%.

Bursa din Statele Unite inregistra o volatilitate extrem de puternica imediat dupa sedinta de politica monetara a Fed, dupa ce in prima parte a sedintei a crescut puternic, investitorii fiind atrasi de preturile scazute, transmite Reuters.

La 14:49 (21:49 ora Romaniei), la scurt timp dupa sedinta Rezervei Federale a SUA (Fed), indicele industrial Dow Jones se afla in scadere cu 1,53%, Standard & Poor's 500 cu 1,1%, iar Indicele Compozit Nasdaq cu 0,67%.