Italia va implementa anul viitor reduceri de urgenta ale deficitului bugetar in valoare de 20 miliarde euro, urmate de alte 25 miliarde euro in 2013, a declarat premierul Silvio Berlusconi, citat Reuters si preluat de Mediafax.

O sursa prezenta la intalnire a afirmat ca bugetele mai multor ministere vor fi reduse cu 6 miliarde euro anul viitor si 2,5 miliarde euro in 2013.

Berlusconi s-a intalnit cu reprezentantii guvernelor locale pentru a prezenta continutul unui decret de urgenta care va fi adoptat de cabinet intr-o sedinta convocata pentru vineri seara.

Surse prezente la discutii transmit de asemenea ca Berlusconi a anuntat si o noua "taxa de solidaritate" pe cei cu venituri mari, fara a da alte detalii.

Ministrul Economiei, Giulio Tremonti, a declarat la acelasi eveniment ca decretul va reduce de asemenea din "straturile" administratiei locale, eliminand unele guverne de provincie si consilii orasenesti si privatizand serviciile locale.

Tremonti a aratat ca programul de austeritate care va fi aprobat de guvern prevede reducerea finantarii autoritatilor locale cu un total de 9,5 miliarde euro in 2012 si 2013.

Guvernul italian vrea sa echilibreze bugetul pana in 2013, pentru a recastiga increderea investitorilor de pe pietele financiare ca Italia are finante publice solide.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Daianu: Rectificarea are loc cand bugetul este teribil de incordat