Cel mai mare fond de pensii din Grecia a descoperit 1.473 de pensionari fantoma, care primeau lunar indemnizatii chiar daca erau decedati, ilustrand nivelul ridicat de frauda din sistemul social, transmite Reuters, citata de Mediafax.

Seful fondului IKA-ETAM, Rovertos Spyropoulos, a declarat ca sunt luate masurile necesare pentru a trimite in judecata persoanele care au incasat pensiile rudelor decedate, cu scopul de a recupera pierderi lunare de doua milioane de euro.

Frauda a fost descoperita dupa ce fondul a inceput sa verifice la inceputul anului persoanele care apareau in evidente cu varste de peste 100 de ani, trecand ulterior si la restul.

"Ma tem ca la terminarea analizei, pe 3 septembrie, aceasta cifra va fi de cateva ori mai mare", a declarat Spyropoulos postului de televiziune Skai.

Investigatia a fost lansata dupa ce guvernul socialist, obligat sa reduca deficitul bugetar, a aflat ca exista peste 9.000 de pensionari cu varsta de peste 100 de ani. Grecia ar fi avut, astfel, cea mai mare concentrare din lume de persoane de peste 100 de ani.

Sistemul de pensii din Grecia, care are de incasat restante de 11 miliarde de euro, este sustinut de imprumuturi de la Fondul Monetar International si Uniunea Europeana, dupa ce datoriile tarii au devenit nesustanbile.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Ministrul Muncii: Pensiile vor creste, sumele sunt prevazute in buget
Setari Cookie-uri