Bursa din Statele Unite a inchis in crestere sedinta de vineri, dupa o saptamana cu o volatilitate foarte ridicata, un posibil indiciu ca vanzarile masive din ultimele zile au luat sfarsit, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Volumul tranzactiilor a fost mai redus decat in restul saptamanii, iar variatiile au fost mai putin violente, ambele evolutii sugerand o temperare a temerilor investitorilor.

Totusi, bursa a incheiat saptamana in declin, perioada ultimelor trei saptamani fiind cea mai slaba din martie 2009.

"Volumul mai redus este un indiciu ca investitorii devin mai confortabili in privinta nivelului la care se afla piata", a spus Ken Polcari, director operational la ICAP Equities din New York.

Piata americana a fost sustinuta vineri de avansul puternic al burselor europene, dupa ce Franta, Italia, Spania si Belgia au interzis tranzactiile de tip "short selling".

Totodata, vanzarile de retail din SUA au inregistrat in iulie cea mai mare crestere din ultimele patru luni.

Indicele industrial Dow Jones a urcat cu 1,13%, Standard&Poor's cu 0,53%, iar Indicele Compozit Nasdaq cu 0,61%.
S&P 500 a inregistrat doua sedinte consecutive de crestere pentru prima data din 21-22 iulie.

Pentru intreaga saptamana, Dow Jones a scazut cu 1,5% si Nasdaq cu 1%. S&P 500 a avut pierderi in 11 din ultimele 15 zile, pe ansamblul carora a coborat cu 12,4%.

Recentele scaderi reflecta datele macroeconomice mai slabe din SUA si restul lumii in ultima perioada, dar si perceptia ca liderii politici din Statele Unite si Europa raman fara optiuni de a-si ajuta economiile aflate in dificultate.

Retrogradarea ratingului suveran al SUA in urma cu o saptamana a exacerbat aceasta perceptie.

Un sondaj realizat de Reuters si Universitatea din Michigan a aratat ca increderea consumatorilor a scazut in prima parte a lunii august la cel mai scazut nivel din peste trei decenii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri