Vanzarile de seifuri din Statele Unite au crescut puternic in ultimele saptamani, in contextul volatilitatii ridicate de pe burse, intrucat cumparatorii incearca sa-si protejeze valorile ramase sau sa puna la adapost activele sigure in care au investit, precum aurul si banii, potrivit CNN, scrie Mediafax.
Compania Value Safes a vandut seifuri in valoare de 13.000 de dolari pe zi in ultima saptamana, de peste trei ori peste media de 3.500 de dolari a saptamanii anterioare.

Pe site-ul Amazon.com, un seif de 170 de dolari produs de SentrySafe s-a situat in topul tranzactiilor vineri, cu un avans al vanzarilor de 44% in 24 de ore.

Maximum Security, companie care vinde seifuri pentru bijuterii, arme si alte valori, a afirmat ca a inregistrat o crestere a cererii de peste 30% in ultimele doua saptamani.

"Oamenii sunt pur si simplu speriati. Cea ce se intampla cu pietele finanicire este numai ultima parte. Populatia este ingrijorata de deprecierea dolarului, jafurile in crestere si chiar de posibilitatea unor tulburari sociale precum cele din alte tari", a spus Nancy Bryan, proprietarul companiei Maximum Security, din statul american California.

Chiar daca recesiunea a fortat multi americani sa faca economii, acestia nu se zgarcesc cand vine vorba sa-si protejeze valorile, potrivit CNN.

Brown Safe a inregistrat o crestere de 38% in ultimele trei saptamani a vanzarilor seifurilor de lux, care variaza de la modele de perete de 450 de dolari pana la variante blindate de 120.000 de dolari.

Multi clienti au cumparat in ultimele saptamani pentru ca nu mai au incredere in banci si sunt nesiguri in privinta burselor, potrivit companiei Brown Safe.

Bursele din Statele Unite au scazut in ultimele saptamani, din cauza temerilor privind economia, insa declinul s-a accelerat puternic in ultima saptamana, dupa retrogradarea ratingului suveran al tarii de catre agentia Standard & Poor's.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri