Grupul ar putea decide vanzarea Open Grid Europe, subsidiara a diviziei Ruhrgas, care opereaza o retea de 12.000 de kilometri si are circa 1.400 de angajati, circa 44% din forta de munca a Ruhrgas, informeaza Mediafax.

"Divizia a fost scoasa la vanzare", a afirmat sursa despre, adaugand ca procesul se afla in faza initiala si ca in prezent nu au loc negocieri.
E.ON a cumparat Ruhrgas in 2003, pentru 10 miliarde de euro, de la un grup care includea RWE, Vodafone, ThyssenKrupp, Exxon Mobil, TUI si RAG.

Reprezentantii companiei germane au refuzat sa comenteze.

E.ON este afectat de decizia autoritatilor germane de a renunta la energia nucleara si a anuntat saptamana trecuta reorganizarea afacerilor, care include desfiintarea a 11.000 de locuri de munca.

"Gazprom va fi in mod evident un candidat la preluarea Open Grid Europe, intrucat grupul rus vrea sa isi extinda prezenta in domeniul de profil din Europa", potrivit analistilor de la UniCredit.

Citeste si:

Anul trecut, un alt grup energetic important din Germania, RWE, a vandut operatorul de retele de gaze Thyssengas bancii australiene de investitii Macquarie, pentru circa 500 milioane euro.

Financial Times Deutschland a relatat anterior, citand surse, ca E.ON cauta un cumparator pentru reteaua de gaze a Ruhrgas si va restrange operatiunile neprofitabile de trading in domeniul gazelor.

In Romania, grupul E.ON este prezent din anul 2005, cand a preluat compania de distributie a energiei electrice Electrica Moldova si distribuitorul de gaze Distrigaz Nord. Operatiunile grupului pe piata romaneasca au fost integrate in 2010 in subsidiara E.ON Energie Romania, care deserveste 1,4 milioane de clienti.

La ora 09:37 GMT, actiunile E.ON erau tranzactionate in crestere cu 2,4%, peste avansul de 0,5% al indicelui companiilor de profil, STOXX Europe 600 Utilities Index.