Cresterea economica a Germaniei a incetinit la 0,1% in trimestrul al doilea, sub estimarile analistilor, de la 1,3% in primele trei luni, din cauza unei balante comerciale negative, consumului scazut si investitiilor slabe, a anuntat biroul oficial de statistica, transmite Reuters.

Media estimarilor economistilor anunta o crestere de 0,5% a celei mai mari economii europene in al doilea trimestru, dupa ce cifra pe primele trei luni a fost revizuita oficial de la plus 1,5% la 1,3%, informeaza Mediafax.

Institutul francez de statistica a anuntat saptamana trecuta ca PIB-ul Frantei, a doua mare economie europeana, a stagnat in trimestrul al doilea.

Economistii estimeaza ca PIB-ul zonei euro a urcat in perioada analizata cu 0,3%, insa cifra s-ar putea dovedi prea optimista in urma datelor dezamagitoare din Germania si Franta.

Cresterea economica de 0,1% a Germaniei este cea mai slaba cifra inregistrata din primul trimestru al anului 2009, cand tara era inca in recesiune in urma crizei financiare mondiale.

Increderea investitorilor de pe pietele financiare ar putea primi o noua lovitura in urma datelor economice dezamagitoare.

Investitorii vor urmari in continuare datele privind cresetrea economica din zona euro, care vor fi publicate de Eurostat la ora 9:00 GMT (12:00 ora Romaniei), dar si intalnirea dintre cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Nicolas Sarkozy, care vor discuta despre criza datoriilor de stat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si