Cresterea economica a Germaniei se va accelera in lunile urmatoare, dupa evolutia slaba din trimestrul al doilea, cauzata de exporturile si constructiile sub asteptari, potrivit Ministerului Economiei de la Berlin, citat de Reuters.

"In trimestrul al doilea am avut o normalizare a economiei, conform asteptarilor, dar mai ales o corectie in sectorul constructiilor. Economia Germaniei ar trebui sa se aseze pe o traiectorie de crestere mai uniforma, dupa perioada de recuperare rapida", se arata intr-un raport lunar al institutiei.

Autoritatile au anuntat, marti, ca Produsul Intern Brut a crescut cu numai 0,1% in trimestrul al doilea, dupa un avans de 1,3% in primele trei luni ale anului, informeaza Mediafax.

Incetinirea celei mai mari economii europene a avut un impact la nivelul intregii zone euro, amplificand temerile ca o scadere pe termen lung ar putea ingreuna eforturile de rezolvare a crizei datoriilor suverane.

"Climatul economic global a devenit mai dificil. Din aceasta cauza, exporturile au afectat cresterea PIB in trimestrul al doilea. Cererea interna a contribuit insa la crestere, chiar daca s-a inregistrat un usor declin al consumului privat, ca urmare a majorarii pretului la energie", potrivit raportului.

Alti factori care au condus la reducerea consumului privat au fost criza din zona euro si epidemia de E.Coli.

Germania a fost una dintre tarile industrializate cu cea mai buna evolutie dupa criza din 2008, iar o incetinire a economiei germane ar avea efecte si in alte state din zona euro, noteaza Reuters.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Creste numarul de pasageri pe aeroporturile romanesti