"In trimestrul al doilea am avut o normalizare a economiei, conform asteptarilor, dar mai ales o corectie in sectorul constructiilor. Economia Germaniei ar trebui sa se aseze pe o traiectorie de crestere mai uniforma, dupa perioada de recuperare rapida", se arata intr-un raport lunar al institutiei.

Autoritatile au anuntat, marti, ca Produsul Intern Brut a crescut cu numai 0,1% in trimestrul al doilea, dupa un avans de 1,3% in primele trei luni ale anului, informeaza Mediafax.

Incetinirea celei mai mari economii europene a avut un impact la nivelul intregii zone euro, amplificand temerile ca o scadere pe termen lung ar putea ingreuna eforturile de rezolvare a crizei datoriilor suverane.

"Climatul economic global a devenit mai dificil. Din aceasta cauza, exporturile au afectat cresterea PIB in trimestrul al doilea. Cererea interna a contribuit insa la crestere, chiar daca s-a inregistrat un usor declin al consumului privat, ca urmare a majorarii pretului la energie", potrivit raportului.

Citeste si:

Alti factori care au condus la reducerea consumului privat au fost criza din zona euro si epidemia de E.Coli.

Germania a fost una dintre tarile industrializate cu cea mai buna evolutie dupa criza din 2008, iar o incetinire a economiei germane ar avea efecte si in alte state din zona euro, noteaza Reuters.