Presedintele american Barack Obama va prezenta in septembrie un nou plan de stimulare a cresterii economice si a crearii de locuri de munca, precum si un program detaliat de reducere a deficitului bugetar, au declarat miercuri oficiali de la Casa Alba citati de Reuters.

Ideile lui Obama de reducere a deficitului vor fi incluse intr-un discurs major pe tema crearii de locuri de munca, planificat pentru inceputul lui septembrie, informeaza Mediafax.

Planul privind piata muncii nu a fost finalizat, dar ar putea include reduceri de taxe, investitii in infrastructura, ajutoare pentru somerii care nu si-au gasit slujbe o lunga perioada de timp si sprijin pentru anumite sectoare economice care au nevoi speciale, au aratat membri ai administratiei prezidentiale.

Ei au spus ca masurile de sustinere a pietei muncii ar putea fi prevazute si in pachetul final la care lucreaza un comitet special al Congresului, insarcinat cu identificarea unor economii bugetare de 1.200 de miliarde de dolari convenite in acordul de majorare a plafonului de indatorare.

Presedintele american a declarat luni ca va prezenta un plan de stimulare a cresterii economice, pentru crearea de locuri de munca si reducerea deficitului bugetar, la reluarea activitatii Congresului dupa vacanta de vara.

Casa Alba face eforturi sa gaseasca noi solutii pentru sustinerea economiei, in special pentru infiintarea de noi locuri de munca, principala problema a americanilor.

Obama a fost criticat ca repeta propuneri care au inceput sa fie "rasuflate", precum reducerea impozitelor pe salarii si extinderea indemnizatiilor de somaj.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Economia Italiei sufera; sectorul public jubileaza