Bursa din Statele Unite a fost afectata puternic in sedinta de joi, din cauza amplificarii temerilor privind o noua recesiune la nivel mondial, iar principalii indici au inchis in scadere puternica, transmite Reuters.

Ingrijorarea legata de stabilitatea bancilor europene a influentat puternic piata americana dupa deschidere, iar un raport sub asteptari pentru industria prelucratoare din anumite regiuni ale SUA a alimentat declinul Dow Jones, transmite Mediafax.

Indicele Nasdaq a pierdut 5,22%, S&P 500 a scazut cu 4,46%, iar Dow cu 3,68%.

"Vom intra in recesiune? Majoritatea participantilor din piata se asteptau la o crestere lenta dar stabila, in timp ce statisticile si situatia financiara din SUA si strainatate au perturbat aceste asteptari", a declarat Richard Weiss, senior manager la compania American Century Investments.

Evolutia a consemnat o reluare a trendului puternic de scadere inceput la sfarsitul lunii iulie, care parea sa se tempereze in ultimele zile. Un alt semn ingrijorator este ca volumul de tranzactionare a fost mai mare decat intr-o zi obisnuita, fiind vandute 11,4 miliarde de actiuni, maximul din aceasta saptamana, noteaza Reuters.

Sectoarele economice asociate cel mai mult cu dezvoltarea economiei au fost lovite mai puternic. IBM a scazut cu 4,5%, United Technologies cu 5,5%, in timp ce cotatia Oracle a coborat cu 8,3%.

Actiunile bancilor au avut, de asemenea, o evolutie negativa, dupa un articol in cotidianul Wall Street Journal privind o analiza a autoritatilor financiare ale SUA asupra subsidiarelor americane ale bancilor din Europa. Citigroup a scazut cu 6,3% si Morgan Stanley cu 4,8%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
S&P a revizuit perspectiva Romaniei de la stabil la negativ